Vinum.cat
CAT | ESP | ENG
Catalunya, país de grans vins i caves
   Actualitat
Cellers
Enoturisme
Consells reguladors
 
 

Ampolles Magnum

dijous, 20 de febrer de 2014
Ampolles Magnum

Les ampolles Magnum van aparèixer a finals del segle XIX amb la fabricació industrialitzada d’ampolles de vidre i contenen 1,5 litres, el doble que les habituals. Però, quines propietats tenen aquestes ampolles?


Moltes persones asseguren que el vi es conserva millor a les ampolles Magnum, però té alguna base aquesta afirmació? El cert és que en una ampolla d’aquestes hi ha el doble de vi que en una ampolla de ¾ i més o menys la mateixa quantitat d’oxigen, de manera que la superfície de vi en contacte amb l’oxigen és proporcionalment menor.

 

Això, sens dubte, afavoreix l’evolució del vi, permetent que aquesta sigui més lenta i que el vi conservi millor els seus aromes i el seu cos. També és cert que aquestes ampolles són menys susceptibles als canvis de temperatura, ja que triguen més a adaptar-se a una temperatura en contenir més quantitat de vi, de manera que la conservació és millor.

 

I en el cas dels blancs i els rosats, és útil aquest format d’ampolla? Per als vins de poca criança aquesta ampolla no aporta massa, però no hem d’oblidar que no tots els blancs i rosats són de consum ràpid i estacional, de manera que en alguns casos també pot ser útil.

 

Està clar que no tot són avantatges, ja que un dels principals inconvenients de les ampolles Magnum és precisament la seva capacitat, ja que no sempre podem consumir tanta quantitat de vi en poc temps, però coneixent-ne les capacitats conservadores segur que mirarem aquest format d’ampolla amb uns altres ulls.

Comparteix-ho a:


  Tasta el vi o cava...

Guilera MAGNUM 2007


vinum.cat

  Visita el celler...

U MES U FAN TRES S. L.


Guardiola de Font-Rubí
vinum.cat

  Allotja't a...


vinum.cat 
vinum.cat  Wine in Moderation